Sociaal Werk Nederland
15936
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15936,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Sociaal Werk Nederland

De brancheorganisatie voor sociaal werk

Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland. Onze 450 leden zijn actief in het brede sociaal domein. Ze werken voornamelijk in de nulde en eerste lijn, met de vragen en mogelijkheden van burgers als uitgangspunt.
Ons ledenbestand is heel divers: van brede ‘allesbieders’ tot organisaties die zich toespitsen op bijvoorbeeld hulpverlening, ouderenwerk of voorschoolse voorzieningen. Sommige werken voor één gemeente, andere bedienen er meerdere. Ze variëren dan ook sterk in grootte: qua loonsom van minder dan een half miljoen tot meer dan 50 miljoen; qua personeel: van minder dan 5 fte tot meer dan 500.
Ook kennis- en adviesorganisaties en landelijke koepels op deze terreinen zijn lid.

Wat doen we?

Kort gezegd: we scheppen de voorwaarden waaronder onze leden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Concreter:

Door en voor leden

Belangrijk zijn interactie en co-creatie met leden. Samen staan we sterk en samen benadrukken we de overstijgende waarde van het sociaal werk. Juist in tijden van krapte en verandering is bundeling noodzakelijk. Leden spelen meer dan vroeger een cruciale rol in die belangenbehartiging door hun vernieuwende werkwijzen over het voetlicht te brengen. Op die manier worden de landelijke belangenbehartiging door Sociaal Werk Nederland en de lokale belangenbehartiging door leden meer met elkaar verbonden.

Sociaal Werk Nederland als werkorganisatie

In vergelijking met zusterorganisaties is Sociaal Werk Nederland een kleine, platte organisatie. Daardoor kunnen we tijdig en flexibel inspelen op veranderingen. Het bureau heeft 13,8 fte in de vaste bezetting. Naast dit basisteam is er afhankelijk van (tijdelijke) projecten en pluspakketten, extra formatie in de flexibele schil.

Contactpersoon

Categorie
Partner Spoor 22