Aandacht voor Positieve Gezondheid in sociaal werk
16248
post-template-default,single,single-post,postid-16248,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Aandacht voor Positieve Gezondheid in sociaal werk

Aandacht voor Positieve Gezondheid in sociaal werk

Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Je legt het accent op de mens zelf, op zijn of haar veerkracht en op wat het leven voor hem of haar betekenisvol maakt.
Steeds meer sociaalwerkorganisaties gaan er mee aan de slag. In beleid, voor inwoners en cliënten, en stapsgewijs ook op hun eigen werkvloer.
Op de werkvloer kan het concept Positieve Gezondheid bijdragen aan het werkplezier en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het gaat om een visie op gezondheid, waarin je uitgaat van wat mensen wél kunnen en belangrijk vinden.
Het zorgt voor een andere insteek van het gesprek die gelijkwaardiger is en meer kijkt naar de kwaliteiten en sterke kanten van de medewerker. Door het gesprek niet te voeren over wat beter moet en wat er niet gehaald is, draagt het zogenaamde ‘andere’ gesprek bij aan het floreren van de medewerkers en het besef dat de organisatie ook aandacht heeft voor hun gezondheid.
Dit e-book helpt je in de vorm van een kort stappenplan op weg om er zelf in je organisatie mee aan de slag te gaan

Geen reactie's

Geef een reactie