Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Alumni aan het woord: Yu-Hien Groenewoud

Yu Hien is 31 jaar, woont in Spoorwijk in Den Haag en is per 1 april 2022 in dienst getreden bij de Kesslerstichting. Hier liep hij 2 jaar stage en werd vervolgens als professional met open armen ontvangen. Yu-Hien heeft eerst de opleiding tot pedagogisch medewerker gevolgd, maar na een paar jaar werken wil hij graag verder in een beroep waar hij écht mensen kan helpen; mbo sociaal werk. Hier leer je mensen te motiveren en stimuleren om (weer) iets van hun leven te maken.

Leren en werken

Yu-Hien liep twee stages bij de Kesslerstichting. Hij begon op de kortdurende opvang van jongeren, daarna in de nachtopvang (werk in de zomerperiode) en zijn 2e stage was bij de kortdurende opvang voor volwassenen aan het Zamenhof.

Al tijdens de eerste stageperiode is Yu-Hien door zijn stagebegeleider gevraagd om te komen werken bij de Kessler.  De Kessler is echt zijn plek geworden, vooral dankzij de fijne collega’s, de begeleiding tijdens de stage en de kansen die hij heeft gekregen bij deze organisatie.  Het is natuurlijk superinteressant als je aan de slag mag als professional bij een nieuwe afdeling.

De opzet van Spoor 22 waarin werken en leren op de werkplek plaatsvindt, past Yu-Hien helemaal. In een groepje van 10 studenten in de praktijk aan de slag, docenten die 2 dagen rondlopen bij de Kessler en 1 dag naar school. Alle vragen en ervaringen uit de praktijk kregen direct een plek, bij je medestudenten, bij de docent en/of bij de stagebeleider van de Kessler. Daarbij kregen de studenten specifieke Kesslertrainingen, zoals omgaan met agressie.

Aan het werk

Yu-Hien is nu fulltime aan de slag bij de nieuwe afdeling Intensief Wonen, waar bewoners met psychische problemen langer de tijd krijgen – zolang het nodig is – om te komen tot vervolgstappen, zoals begeleid of zelfstandig wonen. Oudere bewoners stromen soms door naar een verzorgingshuis.  Hij ondersteunt hier drie bewoners bij het opbouwen van structuur in hun leven, denk aan het dagelijks douchen, de was doen, kamer onderhoud, het onder controle krijgen van psychische klachten en alles wat erbij komt kijken om een bewoner weer een stabiele basis te geven.

Leuk weetje: ongeveer de helft van de groep studenten die hier stage liep is vervolgens in dienst getreden bij de Kesslerstichting!

De toekomst

In de praktijk van de Kessler zijn er verschillende taken voor mbo en hbo professionals.
Maar veel verschil in niveau ziet Yu-Hien niet direct.  Hij gaat in ieder geval doorstuderen (in deeltijd) vanaf september dit jaar aan de opleiding social work.
Zijn toekomst ziet hij in het lekker blijven werken en verder leren. Wellicht is hij over 10 jaar nog steeds in dienst bij de Kessler!
Er is werk genoeg, Yu-Hien had wel 7 opties toen hij afgestudeerd was. De Kesslerstichting mag trots zijn dat zij deze professional hebben kunnen houden.

Veel succes Yu-Hien!