Combi Studenten behalen na drie jaar opleiding 2 MBO 4 diploma’s!
16449
post-template-default,single,single-post,postid-16449,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Combi Studenten behalen na drie jaar opleiding 2 MBO 4 diploma’s!

Combi Studenten behalen na drie jaar opleiding 2 MBO 4 diploma’s!

Hoe het begon

Er zijn veel openstaande vacatures in de kinderopvang. Met name bij de buitenschoolse opvang blijft het tekort toenemen. Daarnaast is er ook behoefte aan een breed inzetbare medewerker. Daarom is de SWKGroep in 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met ROC Mondriaan. Samen hebben zij gewerkt aan een gecombineerd opleidingstraject. Na drie jaar hebben de studenten twee volwaardige diploma’s op zak: een diploma van de opleiding GPM (gespecialiseerd pedagogisch medewerker) en een diploma SCW (sociaal-cultureel werk). Beide opleidingen zijn BOL-opleidingen op niveau 4. De afgestudeerde professionals kunnen daarna breed worden ingezet in combinatiebanen in de kinderopvang en in het sociaal-cultureel werk. 

De opleiding

De afgelopen 3 jaar ging de student 1 dag naar het ROC Mondriaan en kreeg daar les in Engels, Nederlands, wiskunde en creatieve vakken. De student liep stage bij de organisaties die onderdeel zijn van SWKGroep. Zo leerde hij bij Buurtwerk alles op het gebied van sociaal werk. Bij de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties van Kinderopvang BijDeHand (Rotterdam) en Kern Kinderopvang (Zoetermeer) werd de student klaargestoomd voor het werk in de kinderopvang. Op locaties van de SWKGroep kreeg hij instructie en onderwijs van praktijkbegeleiders en hun eigen docent. De medewerkers van de SWKGroep deelden hun expertise vanuit het vakgebied in expertise lessen met de studenten. Op deze manier kon de koppeling tussen theorie en praktijk nog beter gemaakt worden. 

Afstuderen in COVID tijd 

Door de lockdown zijn we in een stroomversnelling gekomen met het gebruiken van digitale platforms. Lessen werden in Teams gegeven, opdrachten en examens zijn digitaal gemaakt, beoordelen van examens is digitaal doorgegaan, activiteiten zijn door stagiairs digitaal aangeboden naar de cliënten. Wij hebben een vitaal beroep en de dienstverlening werd aangepast naar wat er met inachtneming van de maatregelen wel mogelijk was, zo ook bij de stages. Trots zijn wij op onze studenten die zichzelf creatief, flexibel en innovatief hebben opgesteld! 

Diploma uitreiking 

Ook op de diplomering heeft COVID nog zo zijn invloed. Alhoewel we steeds meer kunnen en mogen, blijft het lastig om met grotere groepen bij elkaar te komen. Een diplomeringsfeestje met een grote groep studenten en hun ouders is daarom nog geen optie. Daarom hebben we het dit jaar anders gedaan! In plaats dat de gediplomeerden naar ons kwamen, gingen de docenten en begeleiders naar de studenten hun huisadres toe. Zo konden de familieleden er ook bij zijn. We bouwde bij iedere student een klein minifeestje met ballonnen, champagne en cadeautjes. Tegelijk kon de student zijn/haar diploma’s in ontvangst nemen. Wat een feest! Want een diplomering is en blijft een feestje waard! 

Op naar de volgende student!

Geen reactie's

Geef een reactie