Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Docenten sociaal werk van ROC Mondriaan op bezoek bij Albeda

Op vrijdag 4 februari  2022 bezochten docenten Sociaal Werk van ROC Mondriaan hun onderwijscollega’s bij Albeda. Tijdens dit bezoek bespraken zij de verschillende onderwijsprogramma’s, stonden zij stil bij de stages en bij de projecten met het werkveld. Er was veel aandacht voor de ervaren knelpunten en werden er tips en tops uitgewisseld.  Fleur Sikkens, onderwijskundig medewerker van ROC Mondriaan: ‘Inspirerend om te zien hoe Albeda andere accenten heeft in het onderwijsprogramma en om hun verhaal daarachter te horen.’

De conclusie van deze uitwisseling? ‘Wat kunnen wij veel van elkaar leren. Wij moeten dit vaker doen.’ De volgende uitwisseling is meteen gepland bij ROC Mondriaan!