DOCK DIGI-STAGEDAGEN zijn een succes!
16304
post-template-default,single,single-post,postid-16304,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

DOCK DIGI-STAGEDAGEN zijn een succes!

DOCK DIGI-STAGEDAGEN zijn een succes!

Op 27 en 29 oktober 2020  heeft DOCK DIGI-Stagedagen georganiseerd voor de mbo-hbo stagiaires en stagebegeleiders.  Tijdens deze bijeenkomst hebben 100 studenten deelgenomen aan verschillende workshops en is er volop kennis uitgewisseld.

De bijeenkomsten starten met een ontspannende ochtend yoga. Hierna neemt René Verkuylen, de bestuurder van DOCK het woord en verwelkomt alle stagiaires en stagebegeleiders. Vervolgens kiezen deelnemers uit 16 workshops met uiteenlopende onderwerpen zoals Begeleiding van  mbo en hbo mixteams, Mijn Positieve Gezondheid,  Meldcode Huiselijk geweld, Mensenrechten in de praktijk, Werken met vrijwilligers, Telefonische gespreksvoering en Financiële educatie in het onderwijs tijdens Corona. Deze workshops zijn onder andere verzorgd door DOCK-medewerkers en docent Hogeschool Rotterdam. Tevens is er een paneldiscussie met een docent van het Albeda College. Tijdens dit gesprek wordt er uitvoerig gesproken over de vormen van stagebegeleiding. Stagebegeleiders uit de diverse regio’s geven aan dat zij  graag meer kennis en ervaringen willen uitwisselen. ‘Op deze manier wordt deskundigheid omtrent stagebegeleiding vergroot en creëren wij betere randvoorwaarden voor stagebegeleiding’, aldus een stagebegeleider.

Later in het programma gaan de huidige stagiaires in gesprek met een oude stagiair die inmiddels bij DOCK werkt. De bijeenkomsten worden dansend afgesloten met de Jerusalema Dance Challenge.

Deze bijeenkomsten worden vervolgd.  Binnen DOCK blijft een werkgroep zich inzetten om een nog betere werk- en leeromgeving voor stagiairs te creëren. Deze werkgroep geeft in ieder geval de volgende tip: Blijf contact houden met jouw (oude) stagiairs, want ze zijn later onderdeel van jouw werknetwerk!

Geen reactie's

Geef een reactie