Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Het CVD en Spoor 22 samen op weg

Als professionele organisatie staat het Centrum Voor Dienstverlening voor goed opgeleide en vakkundige professionals. Het vakmanschap van een professional ontwikkelt door de jaren heen. Maar het begint bij een goede basis! Die basis wordt gelegd tijdens de stageperiode van een student.

Het CVD is een organisatie waarin stagiaires van het MBO een plek hebben om zichzelf te ontwikkelen tot een professional. Door ook voor deze groep stagiaires een Leerwerkgemeenschap (LWG) te ontwikkelen, creëren we een plek waar startende MBO-professionals samen leren. In samenwerking met het Zadkine geven we deze MBO LWG vorm voor de studenten van de richting Social Work en Maatschappelijke Zorg.

Met de partners van Spoor 22 kunnen we daar nog meer stappen in zetten. Spoor 22 is een project waar verschillende organisaties bij elkaar komen. Er wordt samengewerkt aan twee doelstellingen gericht op het verbinden en versterken van onderwijs en praktijk. Het eerste doel is de positionering van de nieuwe sociaal werker. Het tweede doel is innoveren op leren, waardoor MBO’ers meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en beter kunnen doorstromen naar het HBO.

Wij zien veel kansen om samen te leren in en met de praktijk. Samen zorgen we dat een nieuwe generatie jonge professionals een stevige start kan maken in het werkveld.