Kruidentuin krullen-kruiden
16435
post-template-default,single,single-post,postid-16435,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Kruidentuin krullen-kruiden

Kruidentuin krullen-kruiden

De SWKGroep bracht ons op het idee om met de studenten, die bij de SWKGroep de combiopleiding volgen van de opleidingen sociaal cultureel werk en gespecialiseerd pedagogisch medewerker van het ROC Mondriaan, het jaar af te sluiten in de kruidentuin in Zevenkamp.  

Naast speeltuin Taka tuka land ligt de Taka tuka tuin: een duurzame en educatieve wijkplek met een fruitdoolhof, boomgaard en moestuin. Wat een leuke en verassende plek.

De studenten werden bij de kruidentuin hartelijk ontvangen en zijn vandaag uitgedaagd om even dichter bij de natuur te komen. Een wereld vol bloemen en (eetbare) planten.  Even iets anders dan de vele online lessen van afgelopen periode.

Allereerst werden ze verrast met een lunch. Er was veel aandacht voor gezonde ingrediënten en kruiden die een pompoensoep heerlijk maakte. Ook de limonade van vlierbessen en fruit was een vrolijk geheel op de tafels. Na de Pompoensoep kwam er een heerlijke pizza met verse ingrediënten. Voor sommige studenten was deze gezonde pizza toch iets te onwennig. Gezond eten blijkt voor jonge mensen toch nog niet zo vanzelfsprekend.

Des te leuker dat de studenten vandaag met veel enthousiasme werden uitgedaagd in een rondleiding waar vrijwilligster Thirza haar passie voor de natuur deelde. Het voelde als even op adem komen, we genoten van het mooie weer en de verrassende informatie over de verschillende planten en bloemen.

Onderweg tijdens de wandeling plukten we bijvoet om later te verwerken in een klein bosje met verschillende bloemen om te laten drogen. Gedroogd kan het aangestoken worden zodat er lekkere geuren vrij komen. Dit zullen we maar buiten doen! HA   

We hopen natuurlijk dat de studenten deze ervaring mee nemen wanneer ze met kinderen en jongeren werken. Een duurzame wereld begint met liefde voor je eigen omgeving en verbondenheid met de natuur. Die boodschap is vandaag weer even doorgekomen!

Bedankt namens de SWKGroep en ROC Mondriaan

Geen reactie's

Geef een reactie