Mbo- en hbo-stagiairs van Dock organiseren ‘De lunch tegen eenzaamheid’ en ‘21 dagen Challenge’
16321
post-template-default,single,single-post,postid-16321,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Mbo- en hbo-stagiairs van Dock organiseren ‘De lunch tegen eenzaamheid’ en ‘21 dagen Challenge’

Mbo- en hbo-stagiairs van Dock organiseren ‘De lunch tegen eenzaamheid’ en ‘21 dagen Challenge’

Bij Dock werken mbo en hbo stagiaires van het Albeda college en Hogeschool Rotterdam aan gezamenlijke opdrachten. De afgelopen weken hebben zij ‘De lunch tegen eenzaamheid’ en de ‘21 dagen Challenge’ georganiseerd. Leerzaam voor de stagiaires en nuttig voor de deelnemers! 

De voorbereiding: sta stil bij de talenten 

Tijdens de voorbereiding van deze initiatieven werden de taken verdeeld aan de hand van vaardigheden, competentie en leerpunten en wensen van de stagiaires. Bij beide initiatieven had een derdejaars hbo’er de leiding. De professionals van DOCK waren vooral coachend. 

De uitvoering: ‘challenge’ elkaar 

Tijdens ‘De lunch tegen eenzaamheid’ gingen de mbo stagiaires in gesprek met bewoners. Zij deden dit aan de hand van de methodiek Mijn Positieve Gezondheid (MPG). De stagiaires gaven elkaar instructies, feedback en leerden met en van elkaar. 

Na deze bijeenkomst organiseerden de stagiaires voor de bewoners een ‘21 dagen Challenge’ voor gezonder leven. Een stagiaire coördineerde dit initiatief en maakte een groepsapp aan. Elke dag werd er door een andere stagiaire een passende ‘challenge’ bedacht en uitgevoerd. Daarbij moesten de stagiaires rekening houden met zaken zoals motivatie doelgroep, voorkomen van uitval, vaststellen regels etc. De interactie tussen de stagiaires en deelnemers verliep goed. Dat was ook te merken aan de positieve reacties van de deelnemers. Zij gaven aan dat zij het prettig vonden om met de stagiaires te praten over de persoonlijke situatie en de ervaringen. 

Leren en ontwikkeling door te doen 

Wat hebben de stagiaires geleerd? Allereerst samenwerking. Natuurlijk kon de ‘21 dagen Challenge door één stagiair uitgevoerd worden. Maar de opdracht was vooral om samen te werken en andere stagiairs te betrekken, met elkaar te overleggen en een draaiboek maken. Op deze manier hebben de stagiaires gewerkt aan de competenties zoals leidinggeven, gesprekstechnieken, projectmatig en methodisch werken. 

Een gouden tip 

Geef een stagiair een ‘veilige’ ruimte om zowel positieve als negatieve ervaringen op te doen (fouten en uitdagingen). Dan weet je als stagebegeleider wat hij nog nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. 

Meer weten? Neem dan contact op met Gio Ipcedencia email: GIpcedencia@dock.nl of met Daphne Bes email: dbes@dock.nl

Geen reactie's

Geef een reactie