Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Onderzoek studenten HBO social work naar optimalisering inzet bij Wijkacademie010

In de afgelopen maanden hebben 4 studenten van de Hogeschool Rotterdam in hun 3e studiejaar een kort onderzoek gedaan bij Welzijn Capelle, waar zij deel uitmaken van de leerwerkgemeenschap.

Het onderzoek richtte zich op de wijkacademie (werknaam: Wijklab 010) dat de partners van Spoor 22 in de regio Rotterdam, onder aanvoering van de Rotterdam Academy, aan het opstarten zijn. In het Wijklab moeten de verschillende opleidingen die zich met Social Work bezighouden (MBO/AD/HBO) in de uitvoeringspraktijk gaan ontdekken waar de verschillen en overeenkomsten zitten in hun werkzaamheden en hoe de functiemix ‘ideaal gezien’ zo goed mogelijk kan worden ingezet ter ondersteuning van hulpvragers, bewoners en vraagstukken in het sociaal domein.

Dit eerst inkijkje geeft al aardig inzicht waar je zoal rekening mee moet houden om tot een succesvolle samenwerking tussen alle betrokkenen in de praktijk te kunnen komen.

Veel dank aan Elisa van Berk, Saressa Lachitjaran, Nino Toklikishvili en Jessica de Koning die het onderzoek in opdracht van Welzijn Capelle hebben uitgevoerd en de uitkomsten graag willen delen met het netwerk van Spoor 22, zie pdf.