Stagiaires Neneh en Cheasedy vertellen over ‘outrechend werken’ bij DOCK
16372
post-template-default,single,single-post,postid-16372,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Stagiaires Neneh en Cheasedy vertellen over ‘outrechend werken’ bij DOCK

Stagiaires Neneh en Cheasedy vertellen over ‘outrechend werken’ bij DOCK

Wij zijn Neneh en Cheasedy, derdejaars mbo-stagiairs bij DOCK. Sinds januari werken wij outreachend in de wijk. Outreachend werken houdt letterlijk ‘buiten werken’ in. Buiten maken wij contact met de bewoners in de wijk en zijn wij zichtbaar aanwezig met onze DOCK jassen aan. Dit doen we door alle bewoners netjes gedag te zeggen, praatjes te maken en te schouwen in de buurt. Hierover vertellen wij graag meer! 

Contact met bewoners 

Tijdens een praatje geven wij informatie over DOCK en achterhalen wij of de bewoner een hulpvraag heeft. Wij zorgen dat wij een positieve indruk achter laten bij de bewoner. Dan krijgt de bewoner vertrouwen en kan hij/zij ons een andere keer makkelijk en laagdrempelig benaderen met een (hulp)vraag. Ieder gesprek dat wij op straat voeren verwerken wij met behulp van een registratieformulier. Hierin omschrijven het gesprek met de bewoner en de eventuele hulpvraag.

Schouwen in de buurt 

Tijdens het schouwen kijken wij naar verschillende zaken in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan een verwaarloosde woning of signalen van eenzaamheid en sociaal isolement. Wat wij zien en signaleren geven wij door aan onze (partner)collega’s. 

Tip 

Outreachend werken ziet er elke dag anders uit! De ene keer flyer je voor een activiteit en ben je tegelijkertijd aan het schouwen. De andere keer leg je contact en is er een hulpvraag. Dat maakt het werk zo leuk! Een tip van ons: Maak outreachend werken voor jezelf leuk..

Geen reactie's

Geef een reactie