Stagiaires van het lerend wijkcentrum in Zuidwest zetten zich in voor Steuntje-in-de-rug voor bewoners
16100
post-template-default,single,single-post,postid-16100,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Stagiaires van het lerend wijkcentrum in Zuidwest zetten zich in voor Steuntje-in-de-rug voor bewoners

Stagiaires van het lerend wijkcentrum in Zuidwest zetten zich in voor Steuntje-in-de-rug voor bewoners

In het kader van armoedebestrijding in Escamp, heeft MOOI welzijn het project Steuntje- in- de- rug ontwikkeld. In december zijn ongeveer 300 Steuntje-in-de-rug pakketten door partners, vrijwilligers en stagiaires van het lerend wijkcentrum (Spoor 22) uitgedeeld aan bewoners van Escamp. Met deze pakketten zijn bewoners onder andere geïnformeerd over omgaan met weinig financiële middelen & schulden en de mogelijkheden om de eigen situatie kunnen verbeteren. Daarnaast bestond een pakket uit nuttige goodies van sponsors.

Voor de uitvoering van het project zijn stagiaires getraind in het bespreekbaar maken van armoede. Vervolgens zijn zij aan de hand van een vragenlijst in gesprek gegaan met de bewoners over dit thema. In eerste instantie vonden de stagiaires het lastig om (outreachend) bewoners te benaderen, maar na een instructie van de consulent geldzaken van gemeente Den Haag,  gingen zij zelfstandig aan de slag.

Bewoners reageerden enthousiast over deze actie. Bijna iedereen vertelde openlijk over de financiële situatie. In de gesprekken werd het beeld dat er veel armoede is in Escamp bevestigd. Met name veel ouderen gaven aan dat zij lastig rondkomen. De buurtactiviteiten en voorzieningen zijn hierdoor waardevol en onmisbaar voor deze bewoners. 

De samenwerking met partners is door iedereen als succesvol ervaren. ‘Samen bereiken we meer mensen, hebben wij meer expertise en zetten wij ons zichtbaar in voor een gezamenlijk doel’. De stagiaires vonden het project leerzaam; zij hebben geleerd om op een simpele manier een gevoelig gesprek met bewoners te voeren.

In het vervolg van dit project krijgen stagiaires van het lerend wijkcentrum een grote rol. Aan de hand van een ander actueel thema gaan zij het project verder oppakken.

Geen reactie's

Geef een reactie