Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Succesvolle start Wijkacademie

In het kader van Spoor 22 is de Wijkacademie010 in Rotterdam gestart! Drie Rotterdamse instellingen Dock, Welzijn Capelle en Buurtwerk versterken in 2021 hun team met studenten voor de Wijkacademie010;  Hier werken studenten van Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Academy en Inholland intensief en gezamenlijk aan problemen van Rotterdammers  en Capellenaren op het gebied van schulden en positieve gezondheid.

Overkoepelend doel van deze samenwerking is de betere positionering van de mbo-functies in het veld Zorg, Welzijn en Educatie. Mbo-krachten worden momenteel onvoldoende ingezet in het huidig Sociaal Werk. De wijkacademie 010 brengt daar verandering in. De initiatiefnemers streven naar een duidelijke functiedifferentiatie/functiemix. Met de functie-mix mbo-hbo willen de deelnemende opleidingen en het werkveld een signaal afgegeven; als wij in het sociaal werk de vrijwilligers-mbo-hbo- functiemix goed en gedegen neerzetten kunnen wij een grotere en noodzakelijke bijdrage leveren aan het voorkomen/opvangen van problemen rond schulden en gezondheid.

Meer weten over de Wijkacademie010 ? Neem dan contact op met

Hans Roskam email: h.roskam@welzijncapelle.nu of met Barbara Boom email: a.b.boom@hr.nl