Succesvolle start Wijkacademie010
16297
post-template-default,single,single-post,postid-16297,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Succesvolle start Wijkacademie010

Succesvolle start Wijkacademie010

In het kader van Spoor 22 is de Wijkacademie010 in Rotterdam gestart! Drie Rotterdamse instellingen Dock, Welzijn Capelle en Buurtwerk versterken in 2021 hun team met studenten voor de Wijkacademie010;  Hier werken studenten van Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Rotterdam Academy en Inholland intensief en gezamenlijk aan problemen van Rotterdammers  en Capellenaren op het gebied van schulden en positieve gezondheid.

Overkoepelend doel van deze samenwerking is de betere positionering van de mbo-functies in het veld Zorg, Welzijn en Educatie. Mbo-krachten worden momenteel onvoldoende ingezet in het huidig Sociaal Werk. De wijkacademie 010 brengt daar verandering in. De initiatiefnemers streven naar een duidelijke functiedifferentiatie/functiemix. Met de functie-mix mbo-hbo willen de deelnemende opleidingen en het werkveld een signaal afgegeven; als wij in het sociaal werk de vrijwilligers-mbo-hbo- functiemix goed en gedegen neerzetten kunnen wij een grotere en noodzakelijke bijdrage leveren aan het voorkomen/opvangen van problemen rond schulden en gezondheid.

Meer weten over de Wijkacademie010 ? Neem dan contact op met

Hans Roskam email: h.roskam@welzijncapelle.nu of met Barbara Boom email: a.b.boom@hr.nl

Geen reactie's

Geef een reactie