We zijn weer begonnen
16467
post-template-default,single,single-post,postid-16467,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen

‘We zijn weer begonnen’ voelt wel raar om te zeggen als je niet bent gestopt in de zomer. In de zomer bieden we onze stagiairs namelijk al zo’n 5 jaar een vakantiebaan aan. De voorwaarde is wel dat de stagiairs hebben bewezen dat ze (vrij) zelfstandig kunnen werken, aangezien we in de zomervakantie beschikken over minder begeleidingscapaciteit. Bij de vakantiebaan kijken we waar mogelijk ook naar een combinatie van hbo en mbo.

Wij bieden deze vakantiebanen aan om twee redenen. Wij hebben extra kracht nodig in de vakantie en de social worker in opleiding doet “echt” werkervaring op. Daarnaast staat het goed op hun CV. Afgelopen zomervakantie hebben drie social workers in opleiding bij ons werkervaring opgedaan. Het waren een mbo’er derdejaars en twee hbo’ers derdejaars.

Wat is er anders dan bij stagelopen? Deze vraag hebben we gesteld aan Arnold (de derdejaars mbo’er).

Arnold: ‘Ik voelde me echt als een werknemer. En ook al ben ik iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ik wilde nog meer laten zien dat ik deze verantwoordelijkheid aan kan. Dit komt ook uit mijn waardering naar mijn stagebegeleiders die de potentie in mij hebben gezien en dat lieten blijken door mij als daadwerkelijk collega aan te nemen. Ook al was het maar voor een maand. Ik werk nu verder aan mijn opleiding en toekomst om een baan te vinden binnen DOCK of een andere welzijnsorganisatie.’

Voor de zomervakantie hebben we een filmpje gemaakt waar de stagiairs vertellen en laten zien wat ze doen en hebben gedaan. Dit filmpje wordt later gedeeld.

Tip: Geef de social worker in opleiding complimenten en let niet alleen op de dingen die hij nog niet goed doet.

Geen reactie's

Geef een reactie