Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Xtra en Mondriaan voor vernieuwende stages

Op 6 mei hebben Eric Lemstra (bestuurder van Xtra) en Harry de Bruijn een vernieuwd samenwerkingsconvenant ondertekend. Xtra en ROC Mondriaan zijn al jarenlang partners, niet alleen in het opleiden, maar ook in het kader van de begeleiding van studenten en de toeleiding van jongeren en volwassenen van Xtra naar ROC Mondriaan.

In het convenant is een samenhangende aanpak beschreven waarin voor de komende vier jaar afspraken zijn gemaakt over vernieuwende stages, inzet op (technologische) innovaties zoals Virtual Reality met ondersteuning door studenten van de opleidingen Sociaal werk en Maatschappelijke zorg,  baangaranties voor mbo afgestudeerden bij Xtra en de ontwikkeling van mbo–hbo ontwikkelpaden.

Eric Lemstra: “samen maken we het verschil voor studenten en de burgers van Den Haag!”