Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Bijeenkomst Positieve Gezondheid met mbo- en hbo studenten is geslaagd!

Op woensdag 16 maart namen de studenten van de opleidingen mbo Sociaal Werk, mbo Maatschappelijk Zorg en HBO Social Work deel aan de derde bijeenkomst Positieve Gezondheid.  Ook waren de praktijkopleiders van Stichting Anton Constandse en Kessler Stichting aanwezig. Een goede bijeenkomst waarbij studenten vooral elkaar hebben geïnspireerd!

Na een lange periode met online bijeenkomsten, konden de deelnemers elkaar fysiek ontmoeten op de Haagse Hogeschool. Jet Fokkens, docent Sociaal Werk van ROC Mondriaan en Wilma Eleveld, docent Social Work van de Haagse Hogeschool heetten de studenten een warm welkom. Na uitleg van de docenten, stonden vooral de ervaringen van studenten centraal. Hoe hebben zij de methodiek Positieve Gezondheid in de praktijk ervaren? Yuhien Groenewoud, student mbo Sociaal Werk: ‘De vragen van de methodiek zijn lastig voor onze doelgroep, maar ik leg het uit in gemakkelijke taal en dan lukt het wel. Een cliënt die ik begeleid, heb ik met het gespreksinstrument van Positieve Gezondheid ondersteund. Ik heb gekeken naar wat hij wilde veranderen en niet wat ik als hulpverlener wil dat hij zou veranderen. Hij vertelde dat hij dat prettig vond.’

Vervolgens presenteerde Danja Hartevelt over haar succesvolle hbo- afstudeeronderzoek bij Stichting Anton Constandse. Zij heeft een Positieve Gezondheid- kwartetspel ontwikkeld voor cliënten. In groepen gingen de studenten aan de slag met dit spel.  Het leverde mooie persoonlijke gesprekken op.

Tot slot kregen alle deelnemers van Bea Huysman, opleidingsadviseur van Stichting Anton Constandse een workshop Gespreksvaardigheden. Deelnemers gingen met een positief gevoel naar huis. Het vervolg? Op woensdag 8 juni is de afsluitende bijeenkomst waarbij studenten een presentatie gaan geven over de opdracht Positieve Gezondheid in de praktijk.