Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Capelse Leerwerkstage voor studenten Social Work

CAPELLEAANDENIJSSEL Tijdens een stage kunnen studenten in de praktijk brengen wat ze op hun opleiding hebben geleerd. Belangrijk dus. Ook Welzijn Capelle is een leerwerkbedrijf. Tijdens hun stage daar werken hbo- en mbo-stagiairs aan concrete vragen van bewoners. Een groep van 7 stagiairs startte deze maand bij Welzijn Capelle.

In totaal lopen 13 studenten stage bij de Capelse welzijnsorganisatie, en er komen er binnenkort nog meer bij. De nieuwe stagiairs kregen in hun eerste week een hartelijk welkom in pop & cultuurpodium CAPSLOC, met informatiebijeenkomsten, een lunch en een borrel. Collega’s van maatschappelijk werk, vluchtelingenwelzijn, financiële dienstverlening, jongerenwerk, ouderenadvisering en meer vertelden over hun werk en nodigden de stagiairs uit om mee te lopen. Na informatie van het managementteam deden de stagiairs en nieuwe medewerkers van Welzijn Capelle mee aan een grappige quiz om hun kennis te testen.

Wijkacademie 010

De stagiairs leren elkaars expertise kennen en leren goed samen te werken in Wijkacademie 010, een onderdeel van de leer-werkgemeenschap van Welzijn Capelle. De studenten gaan in de Wijkacademie concreet aan de slag met hulpvragen van bewoners. In Huis van de Wijk Middelwatering ondersteunen de stagiairs bijvoorbeeld jongeren met schuldenproblematiek en hebben ze met jongerenwerkers huiswerkbegeleiding opgezet. Bij het KinderLab in coronatijd appten de stagiairs tips naar ouders voor leuke activiteiten met hun kinderen.

Werkervaring Als afsluiting van de eerste stageweek was er een borrel in de tuin van CAPS Garden – de terrastuin van CAPSLOC – voor alle stagiairs, vrijwilligers en medewerkers van Welzijn Capelle. Een goed begin, met veel nieuwe informatie en nieuwe contacten. Denise van Zundert, stagecoördinator: ‘Door de stageopdrachten van hun opleiding uit te voeren, ontdekken de stagiairs waar ze goed in zijn, en doen ze stevige werkervaring op voor een baan.’