Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

De MBO Sociaal Werker maakt contact

Dinsdag 30 maart 2021 organiseerde de opleiding Sociaal Werk van het Summa College het congres ‘De mbo sociaal werker maakt contact’. Hiermee willen we bijdragen aan breed draagvlak en ruimte voor de mbo sociaal werker in het sociaal domein.

We kijken terug op een geslaagd online congres waarin we met alle aanwezigen de mbo sociaal werker in de spotlight hebben gezet.

De juiste mix

Tijdens het congres werd het pamflet ‘Benut het potentieel van de mbo sociaal werker’ gericht aan en onderschreven door Sociaal Werk Nederland en het Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk. Het pamflet vraagt aandacht voor de juiste mix van professionals in het veld. Waar hoger opgeleiden nodig zijn voor bijvoorbeeld intensieve persoonlijke begeleiding en schuldenaanpak, spreekt de mbo sociaal werker de taal van de straat en staat die in rechtstreeks contact met de mensen waar het om draait.

Landelijke activiteiten

Om de aandacht op de kracht van de mbo sociaal werker vast te houden delen we komende tijd via deze pagina en andere sociale media alle filmpjes van onze ambassadeurs die tijdens het congres getoond zijn én nog een splinternieuw filmpje. Naast dat we regionaal aandacht vragen voor de kracht van de mbo sociaal werker, gebeurt er ook landelijk van alles. Zoals de kick-off van de Actieagenda van de mbo sociaal werker en het symposium van Spoor 22 op 18 mei aanstaande.

Bekijk de aftermovie

We bedanken alle aanwezige sociaal werkers, managers, beleidsmakers, bestuurders en mbo-studenten sociaal werk voor hun bijdrage aan het congres.

Een speciaal woord van dank aan: Laurent de Vries (voorzitter CvB Summa College), Andries Baart, Edwin Luttik, senior beleidsadviseur bij Sociaal Werk Nederland en voorzitter van het Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk, Mees Panken en Maartje van Gogh van Springplank 040, Savana Chamman en Wendy Boeijen van het project Jeugdzorg op de juiste plek en Marcel van Eck (sociaal werker van het jaar 2020).