Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Derde studentensymposium positieve gezondheid; doe je ook mee?

Op 9 december is het derde studentensympoisum voor het project ‘Positieve Gezondheid, doe je ook mee?’ georganiseerd door de Haagse Hogeschool, Learning Connected, ROC Mondriaan, De Kessler Stichting en Stichting Anton Condstandse. Binnen dit project werken mbo en hbo- studenten samen om de kwaliteit van de begeleiding en zorg te verbeteren. Dit doen zij door te onderzoeken hoe de cliënt zijn gezondheid ervaart door middel van Positieve Gezondheid. Deze benadering richt zicht niet op de ziekte, maar stelt een betekenisvol leven van mensen centraal.

De bijeenkomst met 45 deelnemers, start met een korte presentatie van de studenten, over hoe zij de afgelopen periode in de praktijk aan de slag zijn gegaan met de vragenlijst van Positieve Gezondheid. Studenten geven aan dat ggz- cliënten deze vragen ingewikkeld vinden en ondersteuning nodig hebben. ‘Het herkennen van problemen en het bedenken van oplossingen is voor onze cliënten lastig’, geeft een student aan. ‘Daarbij kunnen wij ze goed ondersteunen’ aldus een andere student. Voor dit project werken mbo en hbo studenten online samen. Dat is in de praktijk een zoektocht. Zo vinden studenten online samenwerken lastig omdat zij elkaar nooit fysiek hebben ontmoet. Daarom geven zij het advies: maak goed kennis voordat je start met de samenwerking.

In de tweede helft van de bijeenkomst krijgen deelnemers een college van Suzan van der Pas, lector van Sociale Innovatie en Ondernemerschap en programmaleider van de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag & Leiden. Zij vertelt wat Positieve Gezondheid in de wijk betekent zoals bij Het Stevenshof in Leiden. Door middel van praktijkvoorbeelden gaan de studenten met elkaar verder in gesprek. Het college wordt afgesloten met de vraag: Weten de wijkwerkers wat er in de wijk gebeurt ten behoeve van Positieve Gezondheid? Daarmee wordt de vervolgopdracht voor de mbo en hbo studenten geïntroduceerd: Ontdek en onderzoek wat er ten behoeve van positieve gezondheid in de wijk gebeurt. Tijdens de volgende bijeenkomst op 10 maart presenteren de studenten de bevindingen.