Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Haagse Spoor 22 partners ontwikkelen in de praktijk de MBO’er in het sociaal domein

Op dinsdag 10 december hebben Haagse Spoor 22 partners deelgenomen aan een inspiratiebijeenkomst van Spoor 22.

Tijdens deze bijeenkomst heeft elke partner de ervaringen gedeeld over het Spoor 22 traject binnen de eigen organisatie. Zo ontwikkelen organisaties als de Kessler Stichting, Stichting Anton Constandse, MOOI welzijn, Voor Welzijn, Welzijn Rijswijk en  Sportief Plus, de nieuwe mbo medewerker in het Sociaal domein. De onderwijsinstellingen zoals Inholland, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Leiden richten zich op het bevorderen van de doorstroom van het mbo naar het hbo.  Daarnaast wordt door praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden,  de Live Online Leren (LOL) methodiek voor Sociaal werk ontwikkeld.

Een belangrijk aandachtpunt uit deze bijeenkomst, is de gelijkwaardigheid tussen de mbo en de hbo professional in het Sociaal domein. Deze hebben de eigen vaardigheden, taken en vullen elkaar aan. Echter,  door de (SKJ) registratie van de hbo’er wordt de mbo professional in de praktijk niet als gelijkwaardig ervaren.  Een uitdaging en kans voor Sociaal werk op mbo niveau!  Hierin wordt Spoor 22 ondersteund door Sociaal Werk Nederland.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de verandering in het kwalificatiedossier voor Sociaal werk. Aan de hand van het nieuw beroepscompetentieprofiel voor Sociaal werk (mbo en hbo) van Sociaal Werk Nederland heeft er een herziening plaatsgevonden op het kwalificatiedossier (mbo). Binnen de nieuwe opleiding die per augustus 2020 start wordt er geen onderscheid gemaakt in het profiel SMD en SCW. Klik hier voor meer informatie over het nieuwe kwalificatiedossier.

Deze bijeenkomst is door partners waardevol ervaren en wordt over drie maanden vervolgd. Wil u meer weten over van deze bijeenkomst?

Neem dan contact op met:

Feruze Sarikas
Projectleider spoor 22
E-mail: f.sarikas@xtra.nl