Haagse Spoor 22 partners ontwikkelen in de praktijk de mbo’er in het Sociaal domein.
16096
post-template-default,single,single-post,postid-16096,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Haagse Spoor 22 partners ontwikkelen in de praktijk de mbo’er in het Sociaal domein.

Haagse Spoor 22 partners ontwikkelen in de praktijk de mbo’er in het Sociaal domein.

Op dinsdag 10 december hebben Haagse Spoor 22 partners deelgenomen aan een inspiratiebijeenkomst van Spoor 22.  

Tijdens deze bijeenkomst heeft elke partner de ervaringen gedeeld over het Spoor 22 traject binnen de eigen organisatie. Zo ontwikkelen organisaties als de Kessler Stichting, Stichting Anton Constandse, MOOI welzijn, Voor Welzijn, Welzijn Rijswijk en  Sportief Plus, de nieuwe mbo medewerker in het Sociaal domein. De onderwijsinstellingen zoals Inholland, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Leiden richten zich op het bevorderen van de doorstroom van het mbo naar het hbo.  Daarnaast wordt door praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden,  de Live Online Leren (LOL) methodiek voor Sociaal werk ontwikkeld.

Een belangrijk aandachtpunt uit deze bijeenkomst, is de gelijkwaardigheid tussen de mbo en de hbo professional in het Sociaal domein. Deze hebben de eigen vaardigheden, taken en vullen elkaar aan. Echter,  door de (SKJ) registratie van de hbo’er wordt de mbo professional in de praktijk niet als gelijkwaardig ervaren.  Een uitdaging en kans voor Sociaal werk op mbo niveau!  Hierin wordt Spoor 22 ondersteund door Sociaal Werk Nederland.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de verandering in het kwalificatiedossier voor Sociaal werk. Aan de hand van het nieuw beroepscompetentieprofiel voor Sociaal werk (mbo en hbo) van Sociaal Werk Nederland heeft er een herziening plaatsgevonden op het kwalificatiedossier (mbo). Binnen de nieuwe opleiding die per augustus 2020 start wordt er geen onderscheid gemaakt in het profiel SMD en SCW. Klik hier voor meer informatie over het nieuwe kwalificatiedossier.

Deze bijeenkomst is door partners waardevol ervaren en wordt over drie maanden vervolgd. Wil u meer weten over van deze bijeenkomst?  

Neem dan contact op met:

Feruze Sarikas
Projectleider spoor 22
 E-mail: f.sarikas@xtra.nl

Geen reactie's

Geef een reactie