Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Het benutten van ervaringen, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid binnen social work opleidingen

Terwijl de ontwikkelingen van het inzetten van ervaringskennis in het werkveld in volle gang zijn (Van Hoorn et al., 2020) blijft het benutten van ervaringskennis in de meeste Social Work (SW) opleidingen achter. In 2015 is door het Hogeschool Overleg  Ervaringskennis en Ervaringsdeskundigheid (HOED) gesteld dat de tijd rijp is om te werken met ervaringen en ervaringskennis (Weerman et al., 2015). Ervaringskennis wordt in het sociaal werk domein vaak gezien als een van de drie bronnen van kennis naast wetenschappelijke en praktijkprofessionele kennis. De landelijke werkgroep Ervaringsdeskundigheid van de Werkplaatsen Sociaal Domein (WSD) heeft daarom onder alle SW opleidingen geïnventariseerd wat ze momenteel doen in hun curriculum omtrent het benutten van ervaringskennis.

bron: Werkplaatsen Sociaal Domein