Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Kruidentuin krullen kuiden

De SWKGroep bracht ons op het idee om met de studenten, die bij de SWKGroep de combiopleiding volgen van de opleidingen sociaal cultureel werk en gespecialiseerd pedagogisch medewerker van het ROC Mondriaan, het jaar af te sluiten in de kruidentuin in Zevenkamp.

Naast speeltuin Taka tuka land ligt de Taka tuka tuin: een duurzame en educatieve wijkplek met een fruitdoolhof, boomgaard en moestuin. Wat een leuke en verassende plek.

De studenten werden bij de kruidentuin hartelijk ontvangen en zijn vandaag uitgedaagd om even dichter bij de natuur te komen. Een wereld vol bloemen en (eetbare) planten.  Even iets anders dan de vele online lessen van afgelopen periode.

Allereerst werden ze verrast met een lunch. Er was veel aandacht voor gezonde ingrediënten en kruiden die een pompoensoep heerlijk maakte. Ook de limonade van vlierbessen en fruit was een vrolijk geheel op de tafels. Na de Pompoensoep kwam er een heerlijke pizza met verse ingrediënten. Voor sommige studenten was deze gezonde pizza toch iets te onwennig. Gezond eten blijkt voor jonge mensen toch nog niet zo vanzelfsprekend.

Des te leuker dat de studenten vandaag met veel enthousiasme werden uitgedaagd in een rondleiding waar vrijwilligster Thirza haar passie voor de natuur deelde. Het voelde als even op adem komen, we genoten van het mooie weer en de verrassende informatie over de verschillende planten en bloemen.

Onderweg tijdens de wandeling plukten we bijvoet om later te verwerken in een klein bosje met verschillende bloemen om te laten drogen. Gedroogd kan het aangestoken worden zodat er lekkere geuren vrij komen. Dit zullen we maar buiten doen! HA

We hopen natuurlijk dat de studenten deze ervaring mee nemen wanneer ze met kinderen en jongeren werken. Een duurzame wereld begint met liefde voor je eigen omgeving en verbondenheid met de natuur. Die boodschap is vandaag weer even doorgekomen!

Bedankt namens de SWKGroep en ROC Mondriaan