Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Opening leerwerkplaats Welzijn Capelle en Albeda in het KinderLab

CAPELLE AAN DEN IJSSEL Vol enthousiasme zijn Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en Welzijn Capelle dit schooljaar gestart met een leerwerkplaats in de KinderLabs voor studenten van de opleiding Sociaal werker. Op woensdag 2 november is deze mooie leerwerkplaats officieel geopend en zijn de eerste successen door de studenten gedeeld met de aanwezigen.

Hans Roskam (directeur Welzijn Capelle) en Jurgen Gijzen (adjunct-directeur Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk) ondertekenden tijdens de bijeenkomst de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Eric Faassen was bij de opening en gaf aan blij te zijn met de samenwerking: “Het is goed om te zien hoe maatschappelijke partners samenwerken om onderwijs en de beroepspraktijk met elkaar te verbinden. Ook wordt de functie van het KinderLab onderschreven als plek waar verschillende organisaties zich samen inzetten voor de Capelse jeugd. Ik wens de studenten een mooie loopbaan toe en hoop dat zij als sociaal werker ook anderen verder zullen helpen.”

Belang voor onderwijs en het werkveld sociaal werk

Tijdens de opening vertelde student Chantal over haar ervaring met het leren in de praktijk: “We krijgen in deze leerwerkplaats les van onze docent van Albeda, we krijgen gastlessen, gaan op excursie en van de praktijkbegeleiders leren we hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Dit is zoveel beter dan het les krijgen in klas op een school. Het is echt heel leerzaam.”

Jurgen Gijzen: “In deze leerwerkplaats richten Albeda en Welzijn Capelle zich op de verbinding tussen onderwijs en de praktijk. Studenten van de opleiding Sociaal werk kunnen hier leren en zich ontwikkelen tot professionals in de wijk. Het is prachtig om te zien hoe goed dit werkt voor onze studenten.”

Hans Roskam: “Het KinderLab werkt samen met veel andere organisaties, en luistert (preventief) naar de vraag uit de wijk. We zetten in op thema’s als financiële educatie, taal, gezondheid en talentontwikkeling. Ik ben de gemeente Capelle dankbaar dat we zoiets waardevols kunnen neerzetten. En bij de totstandkoming van de leerwerkplaats zag je ook hoe betrokken iedereen van beide kanten was om samenwerking tot een succes te maken. Want sociaal werker, dat word je in de praktijk.”

Over Albeda

Albeda is een regionaal opleidingscentrum in Rotterdam en omgeving. Met kleinschalig, herkenbaar en aantrekkelijk onderwijs voor vakmanschap en burgerschap, vormgegeven in colleges. Albeda bouwt samen met bedrijven aan een ondernemende school voor beroepsonderwijs in de stad en de regio. Daarbij werken we intensief samen met de onderwijsinstellingen in onze omgeving, zowel het toeleverend als het vervolgonderwijs.

Over Welzijn Capelle

Welzijn Capelle biedt ondersteuning, begeleiding, informatie en advies aan inwoners van Capelle aan den IJssel. Vanuit het hart, omdat iedereen er toe doet. Door te verbinden en te versterken, streeft Welzijn Capelle naar een Capelse samenleving waarin mensen op een positieve manier aandacht hebben voor elkaar.

Over het KinderLab

Het KinderLab is een veilige, laagdrempelige en inspirerende plek waar kinderen t/m 12 jaar en hun ouders zich welkom voelen. Hier kunnen zij terecht voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling.