Spoor 22 ‘onze aanvraag is ingediend’
15834
post-template-default,single,single-post,postid-15834,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Spoor 22 ‘onze aanvraag is ingediend’

Spoor 22 ‘onze aanvraag is ingediend’

door: Remco Vierling

Met trots kan ik melden dat vanuit het succesvolle Co-makership Extra Strong, een nieuwe unieke publiek-private samenwerking is ontstaan die de aansluiting tussen onderwijs en de praktijk gaat verbeteren. Met Spoor 22 hebben we deze week de eerste RIF aanvraag ingediend specifiek voor de branche welzijn en maatschappelijke ondersteuning. We gaan twee sporen ontwikkelen: Het doel van spoor 1, de nieuwe medewerker welzijn, is het vertalen van de actuele vraagstukken en innovaties vanuit het werkveld welzijn naar aantrekkelijke, innovatieve, samenhangende en toekomstgerichte beroepsopleidingen. Daarin staan de tien beroepscompetenties zoals geformuleerd door Movisie en de regionale innovaties van de welzijnspartners centraal.

Het doel van spoor 2, innoveren op leren, is om de verschillende vormen van leren die de beroepsopleidingen in doorlopende leerlijnen inzetten te analyseren, onderling te delen en met elkaar te verbinden, zodat de student succesvoller is in het behalen van een diploma. We betrekken professionals uit het sociale domein bij het onderwijs en brengen de authentieke beroepssituaties dicht bij de student. Zo binden en boeien we jonge studenten.

In spoor22 werken intensief samen met partners uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dit zijn: de welzijnsorganisaties Xtra, Buurtwerk, Jeugdformaat, Welzijn Capelle, Humanitas en DOCK. De onderwijsinstellingen ROC Mondriaan, Albeda, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, de Rotterdam Academy van Hogeschool Rotterdam en het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap van Hogeschool Leiden. De commerciĆ«le partijen Learning Connected, Educator, 2BLearning, Menskracht7. Spoor 22 wordt in het Haagse ondersteund door de Gemeente Den Haag en werkgeversorganisatie ZorgZijnWerkt. Ook werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland heeft zijn naam verbonden aan deze coalitie.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie