Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Spoor 22 ‘ Onze aanvraag is ingediend’

Door: Remco Vierling

Met trots kan ik melden dat vanuit het succesvolle Co-makership Extra Strong, een nieuwe unieke publiek-private samenwerking is ontstaan die de aansluiting tussen onderwijs en de praktijk gaat verbeteren. Met Spoor 22 hebben we deze week de eerste RIF aanvraag ingediend specifiek voor de branche welzijn en maatschappelijke ondersteuning. We gaan twee sporen ontwikkelen: Het doel van spoor 1, de nieuwe medewerker welzijn, is het vertalen van de actuele vraagstukken en innovaties vanuit het werkveld welzijn naar aantrekkelijke, innovatieve, samenhangende en toekomstgerichte beroepsopleidingen. Daarin staan de tien beroepscompetenties zoals geformuleerd door Movisie en de regionale innovaties van de welzijnspartners centraal.

Het doel van spoor 2, innoveren op leren, is om de verschillende vormen van leren die de beroepsopleidingen in doorlopende leerlijnen inzetten te analyseren, onderling te delen en met elkaar te verbinden, zodat de student succesvoller is in het behalen van een diploma. We betrekken professionals uit het sociale domein bij het onderwijs en brengen de authentieke beroepssituaties dicht bij de student. Zo binden en boeien we jonge studenten.

In spoor22 werken intensief samen met partners uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dit zijn: de welzijnsorganisaties XtraBuurtwerkJeugdformaatWelzijn CapelleHumanitas en DOCK. De onderwijsinstellingen ROC MondriaanAlbedaDe Haagse HogeschoolHogeschool Inholland, de Rotterdam Academy van Hogeschool Rotterdam en het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap van Hogeschool Leiden. De commerciële partijen Learning ConnectedEducator2BLearningMenskracht7. Spoor 22 wordt in het Haagse ondersteund door de Gemeente Den Haag en werkgeversorganisatie ZorgZijnWerkt. Ook werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland heeft zijn naam verbonden aan deze coalitie.