Spoor 22 symposium groot succes
15829
post-template-default,single,single-post,postid-15829,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Spoor 22 symposium groot succes

Spoor 22 symposium groot succes

Op woensdag 22 mei 2019 heeft het eerste symposium van Spoor 22; Toekomst in perspectief plaatsgevonden. Spoor 22 is een initiatief vanuit het regionale investeringsfonds mbo, een subsidieregeling van OCW die zich richt op het optimaliseren van de aansluiting van het onderwijs en de arbeidsmarkt. Met partners uit het werkveld en het mbo en hbo onderwijs in de regio’s Haaglanden en Rotterdam heeft Spoor 22 de ambitie om de mbo-opleidingen uit het sociale domein te verbinden aan de vraagstukken van de arbeidsmarkt.  

Tijdens het symposium hebben 120 deelnemers de opbrengsten van het eerste jaar met elkaar gedeeld.

Remco Vierling, schooldirecteur van ROC Mondriaan,  zorgt voor een warm welkom.  Hij geeft aan dat hij trots is op dat partners uit regio Rijnmond en Haaglanden die mooie eerste stappen hebben gezet om de positie van de mbo-er in sociaal werk te versterken.

Vervolgens stelt Remco de projectleiders Spoor 22 voor, namelijk Hans Roskam en Feruze Sarikas. Hans Roskam is projectleider voor Rotterdam en omgeving en Feruze Sarikas is per 1 mei gestart als projectleider voor de regio Haaglanden. Voor haar is dit een mooie gelegenheid om met alle partners kennis te maken en treedt deze middag op als gastvrouw en verbinder tussen de verschillende programma-onderdelen.

Sjef van der Klein, sociaal werker van 2018,  is de key-note speaker. Sjef is naast sociaal werker bij ContourdeTwern ook  docent bij  ROC Tilburg bij de opleiding Sociaal Werk. Sjef is het schoolvoorbeeld van doorstroom en verbinding tussen mbo en hbo. Hij heeft zelf ervaren hoe lastig de overgang van mbo naar het hbo kan zijn.  Daarnaast ervaart hij elke dag op school het belang en de unieke positie van de mbo’er in de dagelijkse praktijk.

Aansluitend zijn er 9 workshops  met thema’s als: VR nieuwe werkelijkheid welzijn,  Tweejarige HBO-Associate degree opleiding in Zorg Welzijn en Educatie, Inzet van mbo in de Jeugdzorg, Onderwijs en praktijk leren samen met LOL! , Positieve gezondheid, Dubbelkwalificatie GPM/Social Work, De combinatieopleiding Social Work, Het nieuwe kwalificatiedossier Sociaal Werk, Den Haag blijft staan en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker.

De bijzondere middag is afgesloten door Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland. Tijdens zijn afsluiting onderbouwt hij niet alleen het belang van sociaal werk in het domein preventie en zorg maar geeft hij aan dat de mbo’er onmisbaar is en blijft binnen het sociaal werk. Tijdens de netwerkborrel is er tussen de partners met plezier en enthousiasme een schat aan ervaringen gedeeld!

Meer informatie over dit symposium of spoor 22?
Neem dan contact op met projectleider Spoor 22 Feruze Sarikas email: f.sarikas@xtra.nl

Geen reactie's

Geef een reactie