Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Stagaires Neneh en Cheaedy vertellen over ‘ outreachend werken’ bij Dock

Wij zijn Neneh en Cheasedy, derdejaars mbo-stagiairs bij DOCK. Sinds januari werken wij outreachend in de wijk. Outreachend werken houdt letterlijk ‘buiten werken’ in. Buiten maken wij contact met de bewoners in de wijk en zijn wij zichtbaar aanwezig met onze DOCK jassen aan. Dit doen we door alle bewoners netjes gedag te zeggen, praatjes te maken en te schouwen in de buurt. Hierover vertellen wij graag meer!

Contact met bewoners 

Tijdens een praatje geven wij informatie over DOCK en achterhalen wij of de bewoner een hulpvraag heeft. Wij zorgen dat wij een positieve indruk achter laten bij de bewoner. Dan krijgt de bewoner vertrouwen en kan hij/zij ons een andere keer makkelijk en laagdrempelig benaderen met een (hulp)vraag. Ieder gesprek dat wij op straat voeren verwerken wij met behulp van een registratieformulier. Hierin omschrijven het gesprek met de bewoner en de eventuele hulpvraag.

Schouwen in de buurt 

Tijdens het schouwen kijken wij naar verschillende zaken in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan een verwaarloosde woning of signalen van eenzaamheid en sociaal isolement. Wat wij zien en signaleren geven wij door aan onze (partner)collega’s.

Tip 

Outreachend werken ziet er elke dag anders uit! De ene keer flyer je voor een activiteit en ben je tegelijkertijd aan het schouwen. De andere keer leg je contact en is er een hulpvraag. Dat maakt het werk zo leuk! Een tip van ons: Maak outreachend werken voor jezelf leuk..