Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Student aan het woord: het werk is heel veelzijdig

“Werken met kinderen met psychologische problemen of gedragsproblematiek is behoorlijk pittig. Daar heb ik al ervaring mee en je moet dan wel stevig in je schoenen staan. Ik kreeg zelfs ooit een beker met water naar mijn hoofd! Toen was ik nog te verbouwereerd om snel te kunnen reageren. Ik lette wel goed op het optreden van mijn collega en zo heb ik van de situatie toch nog wat kunnen leren.” Chantal (18) volgt de combinatieopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker / Sociaal werker.​

Proefkonijnen 
“Mijn klas is de eerste die dit traject van twee opleidingen volgt. We zijn dus eigenlijk een beetje de proefkonijnen. Ik denk dat het goed gaat, het is pittig maar zeker wel te doen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je allebei de opleidingen leuk vindt. Je moet ook goed kunnen plannen en je agenda bijhouden, dat is echt noodzakelijk want je krijgt behoorlijk veel opdrachten.”

​​”TOEN WIST IK ZEKER DAT DIT WAS WAT IK WILDE DOEN.”​


Vrijwilligerswerk 

“Ik heb eerst de opleiding Verzorgende IG gedaan, maar daar ben ik mee gestopt. Ik wilde toch liever op een ander niveau met mensen werken en dan vooral met kleine kinderen. Om me beter te kunnen oriënteren heb ik een tijd vrijwilligerswerk gedaan in een kinderdagverblijf. Toen wist ik zeker dat dit was wat ik wilde doen. Iets belangrijks dat ik heb geleerd is hoe je naar kinderen moet kijken. Daarvoor observeer ik het gedrag dat een kind vertoont en zo ga je patronen ontdekken en weet je uiteindelijk beter hoe je met een kind moet omgaan.”

De wijk in 
“Op maandag heb ik les op de Henri Faasdreef en op de andere dagen ben ik in het wijkcentrum in Zoetermeer. Daar wordt ook lesgegeven, we zitten dan gewoon in de gymzaal. Het werk is heel veelzijdig. Soms ga ik met klasgenoten de wijk in en we komen ook op scholen om mee te werken aan diverse projecten. Momenteel loop ik stage bij kinderdagverblijf Het Zwanennest in Oosterheem. Ik begeleid de kinderen daar met veel activiteiten die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling.”

Tip van Chantal
“Ga planmatig te werk tijdens je opleiding, zo hou je overzicht.”