Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Studenten van de combi-opleiding SCW-GPM werken aan opdracht gemeente Zoetermeer

In februari hebben de 1e jaars studenten van de combinatieopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker / Sociaal werker* bij Buurtwerk hard en gemotiveerd gewerkt aan een opdracht vanuit de gemeente Zoetermeer. De opdracht van de gemeente luidde:

” Welke jongerenproblematiek speelt er in de wijk Oosterheem en wat zijn mogelijke oplossingen om deze problematiek te voorkomen of te reduceren?”

De studenten hebben aan de hand van deze opdracht een doelgroepanalyse gemaakt en een activiteit ontwikkeld gericht op preventie of inrichting van de huidige JOP (jongeren ontmoetingsplek).

Woensdag 12 februari was het zover om de verrassende ideeën te presenteren aan de wijkpartners: de wethouder, de woningbouwvereniging, de wijkregisseur, de jeugdmarshall, wijkagenten, handhaving, de wijkbeheerder en Buurtwerk.
Allen waren erg enthousiast en onder de indruk van de creatieve ideeën van onze studenten. Wordt vervolgd!

Knap gedaan studenten!

*de Combi-opleiding SCW GPM is een onderdeel van Spoor 22