Succesvolle opstart Wijkacademie 010
16138
post-template-default,single,single-post,postid-16138,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Succesvolle opstart Wijkacademie 010

Succesvolle opstart Wijkacademie 010

In de regio Rotterdam hebben werkveld en opleidingen de mouwen opgestroopt en een wijkacademie 010 opgestart. Hierin werken studenten  mbo en hbo gezamenlijk aan weerbarstige vraagstukken uit onze huidige sociaalwerk en de maatschappij.  MBO-krachten worden nu niet of onvoldoende ingezet in ons werk. Met de wijkacademie 010 willen wij daar verandering in brengen. Studenten vanuit Zadkine, Albeda, Hogeschool Rotterdam en Inholland werken intensief samen om binnen hun stage gericht te werken aan problemen van Rotterdammers  en Capellenaren op het gebied van schulden en positieve gezondheid. 

Drie grote instellingen in ons gebied versterken in 20202/2021 hun team met de studenten van de wijkacademie010; Dock,Welzijn Capelle en stichting Buurtwerk. 

Met de functie-mix MBO-HBO willen de deelnemende opleidingen en werkveld een signaal afgegeven; als we in het sociaal werk de vrijwilligers-mbo-hbo- functiemix goed en gedegen neerzetten kunnen we een grotere en noodzakelijke bijdrage leveren aan het voorkomen/opvangen van problemen rond schulden en gezondheid.

foto: Albeda 

Geen reactie's

Geef een reactie