Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

Succesvolle opstart Wijkacademie 010

In de regio Rotterdam hebben werkveld en opleidingen de mouwen opgestroopt en een wijkacademie 010 opgestart. Hierin werken studenten  mbo en hbo gezamenlijk aan weerbarstige vraagstukken uit onze huidige sociaalwerk en de maatschappij.  MBO-krachten worden nu niet of onvoldoende ingezet in ons werk. Met de wijkacademie 010 willen wij daar verandering in brengen. Studenten vanuit Zadkine, Albeda, Hogeschool Rotterdam en Inholland werken intensief samen om binnen hun stage gericht te werken aan problemen van Rotterdammers  en Capellenaren op het gebied van schulden en positieve gezondheid.

Drie grote instellingen in ons gebied versterken in 20202/2021 hun team met de studenten van de wijkacademie010; Dock,Welzijn Capelle en stichting Buurtwerk.

Met de functie-mix MBO-HBO willen de deelnemende opleidingen en werkveld een signaal afgegeven; als we in het sociaal werk de vrijwilligers-mbo-hbo- functiemix goed en gedegen neerzetten kunnen we een grotere en noodzakelijke bijdrage leveren aan het voorkomen/opvangen van problemen rond schulden en gezondheid.

foto: Albeda