SW komt op bezoek!
16300
post-template-default,single,single-post,postid-16300,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

SW komt op bezoek!

SW komt op bezoek!

De opleiding Sociaal Werk van het Albeda collega bezoekt het werkveld met het project ‘SW komt op Bezoek!’. Tijdens deze bezoeken doen Miriam Mendonça (adjunct-directeur), Leo Dijkman (onderwijsleider) en Jared Hiwat (stagecoördinator) inspiratie op en wordt de samenwerking versterkt.

De samenwerking met het werkveld leidt tot goede initiatieven. Zo is er vanuit de werkgroep (onderwijs en werkveld) van Spoor 22 (Rotterdam) naar voren gekomen dat er behoefte is aan een ‘instellingsportret’. Dit portret bevat heldere kaders, criteria en afspraken over de invulling van de mbo sociaal werk stage. Hiermee kan zowel de stageorganisatie als de stagiair(e) die solliciteert met de juiste verwachtingen zich goed voorbereiden. Het Albeda College heeft deze vraag opgepakt en is in samenwerking met de organisaties gestart met het ontwikkelen van instellingsportretten.

De wens om proactief het werkveld te benaderen is ontstaan vanuit de doelen van spoor 22, de conferentie “kracht van mbo de sociaal werker” en de ontwikkelingen in het werkveld. ‘We hebben besloten om onszelf meer te laten zien’, vertelt Miriam. Zij ziet dat er op gemeentelijk niveau goede ontwikkelingen zijn voor de positie van de mbo Sociaal Werker. ‘Als opleiding worden wij vaak geconfronteerd met allerlei politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in het welzijnswerk die invloed hebben op ons onderwijs. Het is nu tijd dat wij ook een stem hebben en aan de tafel mogen zitten waar besluiten genomen worden over het Sociaal Werk’, aldus Miriam Mendonça.

Geen reactie's

Geef een reactie