Soor 22 symposium groot succes

Over Spoor 22

Spoor 22 maakt zich, in de regio Rotterdam en Den Haag, hard om de MBO Sociaal Werker een professioneel podium te geven. Een podium dat ze verdienen.
Lees verder

Juliette Johnson, MBO student

Dankzij Spoor 22 is er goed contact ontstaan tussen instellingen en scholen. Samen bekijken wij hoe onze lessen beter kunnen aansluiten bij de praktijk.
Lees verder

Zeenul Rahiminejad, cliëntondersteuner praktische dienstverlening, Wijkz

Ik vroeg me in het begin wel af: Ben ik wel goed genoeg als mbo’er? Nu weet ik dat ik als mbo’er een goede opleiding heb gevolgd en veel ervaring heb door de uitgebreide stage.
Lees verder

Symposium 2022

De MBO student is onmisbaar. Ze zijn snel en hebben een hands on mentaliteit.
Lees verder

Gio Ipcedencia, Participatiemakelaar, DOCK

MBO Sociaal Werkers maken goed contact en weten wat er speelt in buurten en wijken. Die skills zie ik ook terug bij mijn stagiaires. Dat zijn mijn toekomstige collega’s!

Barbara Boom, opleidingsmanager

De MBO student is onmisbaar in de functiemix van vrijwilligers/MBO’ers/ HBO- ad en HBO bachelor. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de leefwereld en de systeemwereld van bewoners.

SW komt op bezoek

De opleiding Sociaal Werk van het Albeda collega bezoekt het werkveld met het project ‘SW komt op Bezoek!’. Tijdens deze bezoeken doen Miriam Mendonça (adjunct-directeur), Leo Dijkman (onderwijsleider) en Jared Hiwat (stagecoördinator) inspiratie op en wordt de samenwerking versterkt.

De samenwerking met het werkveld leidt tot goede initiatieven. Zo is er vanuit de werkgroep (onderwijs en werkveld) van Spoor 22 (Rotterdam) naar voren gekomen dat er behoefte is aan een ‘instellingsportret’. Dit portret bevat heldere kaders, criteria en afspraken over de invulling van de mbo sociaal werk stage. Hiermee kan zowel de stageorganisatie als de stagiair(e) die solliciteert met de juiste verwachtingen zich goed voorbereiden. Het Albeda College heeft deze vraag opgepakt en is in samenwerking met de organisaties gestart met het ontwikkelen van instellingsportretten.

De wens om proactief het werkveld te benaderen is ontstaan vanuit de doelen van spoor 22, de conferentie “kracht van mbo de sociaal werker” en de ontwikkelingen in het werkveld. ‘We hebben besloten om onszelf meer te laten zien’, vertelt Miriam. Zij ziet dat er op gemeentelijk niveau goede ontwikkelingen zijn voor de positie van de mbo Sociaal Werker. ‘Als opleiding worden wij vaak geconfronteerd met allerlei politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in het welzijnswerk die invloed hebben op ons onderwijs. Het is nu tijd dat wij ook een stem hebben en aan de tafel mogen zitten waar besluiten genomen worden over het Sociaal Werk’, aldus Miriam Mendonça.